Avantaje beton amprentat

Sistemul de pavaj cu beton amprentat este unul dintre cele mai folosite in domeniul decorarilor datorita calitatii, rezistentei si aspectului si pentru ca poate fi personalizat in functie de dorinta fiecaruia. Aplicarea unui pavaj din beton amprentat este usor de realizat asa ca va vom descrie in mare pasii necesari de urmat pentru a putea aplica pavajul de beton amprentat: amenajarea terenului, cofrarea, nivelurile la care se doreste sa turnam grosimea betonul, aplicarea betonului mixat, aplicarea culorii si imprimarea betonului cu modelul dorit, spalarea si lacuirea betonului si de decrofarea suprafetei executate.

Cum se aplica betonul amprentat?

Se realizeaza aplicari de beton crud pe matrice speciale (dupa alegeri) pentru a se obtine forme si imitatii de pietre naturale, gresii, caramizi sau granit. Betonul folosit este dintr-o compozitie speciala si diferita fata de cel obisnuit. Are o elasticitate aparte si rezistenta fiind punctul sau forte. Betonului inainte de pavare ii sunt aplicate substante si aditivi speciali pentru elasticitate si durabilitate.

Unde se poate aplica betonul amprentat?

Se pot realiza pavaje si in interior si in exterior. In general cele mai multe cereri sunt pentru exterior, rareori persoane ce doresc sa isi paveze camerele intr-un stil mai aspru. Totodata, betonul amprentat este recomandat pentru urmatoarele sale proprietati si caracteristici: are o rezistenta puternica si face fata cu brio schimburilor de vreme (este rezistent la inghet si la dezghet, precum si la actiunea razelor de tip UV) nu apare vegetatie printre el sau prin preajma sa (pavajele au acest dezavantaj)
nu necesita intretinere
nu se deformeaza si nici nu apar denivelari la suprafata
perioada de executie este relativ scurta si clientul isi poate alege forma si culoarea
poate fi aplicat in orice zona unde poate fi turnat beton si nu necesita costuri mari pentru executie.